HANDELS
UDDANNELSEN.DK
HANDELS
UDDANNELSEN.DK
Mobile Menu
Fredag den 20. september afgøres det, hvilke to unge handelselever, der skal repræsentere Danmark ved EuroSkills næste år. Dagens vært, Josefine Høgh, har et blødt punkt for engagerede unge, der tør vise, hvad de kan.Også indenfor erhvervsuddannelserne.

TV-vært og tidligere topsportskvinde, Josefine Høgh, er vant til at have de store stjerner til bords. Hvad enten hun er vært på fodbild-EM, OL eller programmer om Danmarks superastronaut, Andreas Mogensen, er det mennesker, der præsterer på højeste niveau, hun interviewer og udfritter om deres vej til toppen af deres felt.

Men det er ikke kun stjernerne, der kan begejstre Josefine Høgh. Hun har også et svagt punkt for de unge stjerner, som qua deres uddannelse og job får samfundet til at fungere. De mennesker, hvis præstationer ikke bliver sendt direkte på tv eller dækket intenst af medierne.

– Det er så fedt at se folk vise, hvad de kan indenfor deres fag. Og jeg elsker at opleve unge, der gør en indsats, dygtiggør sig, øver sig igen og igen for så til sidst at stille sig frem og vise, hvor stolte de er over det arbejde, de laver til dagligt. Jeg ved om nogen, hvor meget hårdt arbejde, der ligger bag at nå til tops inden for et felt. Hvad enten det er sport eller en uddannelse, fortæller hun.

Hun har derfor også sagt ja til at være vært, når Handelsuddannelsen skal finde de to unge handelstalenter, der skal repræsentere faget og Danmark, når uddannelsen for første gang er med som en del af konkurrencefagene ved EuroSkills, der finder sted i Herning næste år til september.

– Handelsuddannelserne er på linje med mange andre erhvervsuddannelser noget, som desværre ikke bliver talt nok op i det daglige. Derfor glæder jeg mig til at møde deltagerne og se, hvad de kan vise dommerne og måske gøre mit for at kunne sprede budskabet om, hvor dygtige unge der er på uddannelserne, og hvor mange muligheder det er den karrierevej, man vælger. Man kan måske ende på landsholdet, siger Josefine Høgh.

Tidligere på året var hun vært ved den store afslutning på DM i Skills, der blev afholdt for 13. gang. En dag, der betød lige så meget for hende som for deltagerne.

– Den begejstring og stolthed der er hos de unge, kan jeg kende fra mig selv i mit sportsliv og den stolthed, der er ved at have gjort noget rigtig godt på dagen. Derfor er det en fed oplevelse for mig at være med, når de unge fra erhvervsuddannelserne stiller sig frem og siger: Se, hvad vi kan, slutter Josefine Høgh.

Om udtagelseskonkurrencen til EuroSkills

De syv hold kommer fra samlet 11 virksomheder fordelt over hele landet og holdene er ikke nødvendigvis to personer fra samme virksomhed. Så der er god mulighed for at få afprøvet virkelighedens synergieffekter, når to elever med forskellige kompetencer skal løse opgaven.

Selve konkurrencen afholdes fredag den 20. september i Kosmopols lokaler i indre København.Her skal eleverne præsentere deres løsning på en konkret case foran et dommerpanel bestående af repræsentanter fra Dansk erhvervsliv og iværksættere.