HANDELS
UDDANNELSEN.DK
HANDELS
UDDANNELSEN.DK
Mobile Menu

Du kan starte på en Handelsuddannelse på flere forskellige måder, som afhænger af din alder og din hidtidige uddannelse.

Hvis du går i 9. eller 10. klasse og vil ind på Handelsuddannelsen umiddelbart efter, du er blevet færdig, så skal du søge ind på grundforløbets første del (GF1). Du kan søge ind på grundforløbets første del (GF1) i op til 2 år efter, du er blevet færdig med 9. eller 10. klasse.

Hvordan kommer du igang? Du søger ind på optagelse.dk. Der er som regel studiestart i august.

Hvis der er gået mere end 2 år siden du gik ud af 9. eller 10. klasse eller hvis du har gået på en gymnasial uddannelse i mindst et år, skal du søge ind på grundforløbets anden del (GF2). Derudover har du mulighed for at søge ind på grundforløb plus (GF+). Det er lavet til dem, der har brug for mere afklaring eller skoleundervisning, før de beslutter sig for uddannelsen.

Hvordan kommer du igang? Du søger ind på optagelse.dk. Der kan være studiestart på forskellige tidspunkter – som regel i januar eller august.

Hvis du er over 25 år, kan du starte på en særligt tilrettelagt erhvervsuddannelse for voksne (EUV). Den bliver planlagt med udgangspunkt i din særlige situation og tager højde for den uddanelse og erfaring, du allerede har. Som regel betyder det, at din uddannelse bliver kortere.

Hvordan kommer du i gang? For at starte på EUV, skal du kontakte en erhvervsskole, der udbyder uddannelsen. Se listen her(= link til siden ‘Kontakt’).

Har du allerede en uddannelsesaftale?
Hvis du har fundet en virksomhed, som du har lavet en uddannelsesaftale med, skal du starte på grundforløbets anden del (GF2).

Hvordan kommer du igang? Din arbejdsgiver skal sende uddannelsesaftalen til erhvervsskolen. Kontakt eventuelt selv skolen og hør nærmere. Se listen over skoler her.

Bolette Gommesen